Om det hade funnits VM i småkaksbakning skulle min mamma krossa allt motstånd och vara obesegrad år efter år efter år... Lyxigt med det innebär också att jag inte bakat så mycket småkakor alls. Men det var dags i söndags igen! Bakade kolasnittar i söndags och med mycket klappar av mig själv på den egna axeln kan jag intyga att de blev så goooooda!!
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Mmmmm, kolasnittar är försvinnande goda och ännu godar blir de ju när man ser hur fint du lägger upp dem i glaskupan!
SvaraRaderakram