söndag, maj 20, 2012

Rabarberpaj

Vi stod i valet och kvalet mellan att ta fram gräsklipparen eller invänta ett par dagar till och a hela gräsmattan med lie. Men efter lite tanke på hur våra grannars trädgård ser ut (dom grannar som vi faktiskt ser) så var lien helt plötsligt inget alternativ. Vi räddade det vi kunde och ville. Inez plockade en bukett med maskrosor och jag plockade alla rabarber så att det bara var att springa runt lite med gräsklipparn. Av rabarbern blev det en ypperligt god paj och receptet får ni här.


Rabarberpaj

2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg (uppvispas)
100 g smällt smör

Rabarber (eller andra goda bär eller frukter.) Hur mycket undrar du stilla? Ja du... använder du rabarber är mängden på bilden perfekt!

Blanda samman allt utom rabarbern. Häll/bred ut blandningen i en pajform och strö över rabarbern. Grädda i 180 C i ca 40 minuter.

2 kommentarer:

  1. Se där, rabarberpaj hos er oxå =) Mums!!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara rabarber som gäller här just nu. Den Sörmländska rabarberfestivalen inleddes i Mariefred i helgen. Det har varit GALET och kul :)

      KRAMAR

      Radera