fredag, maj 04, 2012

Rutiner vid läggdags


Det tog oss några månader men nu har vi ÄNTLIGEN kommit in i läggdagsrutiner som faktiskt fungerar för samtliga närvarande. Vi gör såhär. Kanske ska tilläggas att jag ofta lägger barnen själv på vardagarna. Båda barnen görs i ordning samtidigt, sedan är det dags att läsa en urtrist Disneybok där Törnrosa har huvudrollen för Inez. Innan dess har hon plockat fram 20-80 st gosedjur upp i sängen. Sedan sjunger vi en godnattvisa för att sedan dra med Sixten (han vill sova i Inez rum) ut till hans rum. Han lugnar ner sig så fort han får syn på Musse Pigg och Mamma Mu som ligger i hans säng. Mamma Mu är Sixtens stora idol och då blir det en Mamma Mu saga som läses för den unge herrn. Och varje kväll somnar han på exakt samma ställe i boken. Det är precis efter att Kråkan hör bondens traktor i skogen och Mamma Mu inte vet hur hon ska komma ned från gungan som saknar broms. Spännande, spännande otroligt spännande... I morgon kanske vi får veta om hon kommer ned från gungan utan att bonden ser henne... 

Stay tuned!

1 kommentar:

  1. Å, Mamma Mu vad jag tycker om henne! Och Pettson och Findus det är väl Sven Nordqvist som har skrivit båda böckerna...förr gillade jag de inte alls, men så en dag bara föll de finurliga texterna och underbara bilderna på plat hos mig. Men de är långa att läsa vid sängdags...jag förstår om Sixten somnar ;)

    Jag tittar och tittar på dina tavlor du köpte häromdagen. Igår skrev jag inget för jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka om dem. Nu har jag tittat på dem igen :)...jag hade nog inte köpt dem själv, men jag kör nog en hiss. De är lite häftigta, speciellt den med hönan och visst är det NÅGOT med dem...annars hade man ju inte 'gått tillbaka' till dem ;)

    Trevlig helg.
    Kram Linda

    SvaraRadera