söndag, juni 10, 2012

Minicupcakes aka chokladfrossa

Tanken var att göra snygga blå-gula cupcakes i lager med svenska flaggor på. De skulle bli så tjusiga. Men vaniljsockret lös med sin frånvaro och vaniljsmak utan vanilj blir bara ägg och mjölröra så Inez och jag improviserade ihop chokladfrosscupcakes i miniatyrstorlek. Receptet kommer efter bilderna.





3 ägg
3 dl strösocker
75 g smör
1 dl turkisk yoghurt
3 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt eller två
100 g mörk choklad

Frosting
60 g smält smör
5 dl florsocker
1/2 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk kaffe

Vispa ägg och socker pösigt, det ska bli helt vitt. Smält smöret och blanda med youghurten och kaffet och rör ned i äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och saltet och vänd försiktigt ned i smeten. Grovhacka chokladen och vänd ner den sist i smöret. Ställ in i ugnen på 175C. Våra små formar blev klara på 7 minuter. Normalstora cupcakes bör nog vara inne en kvart. Man får känna av lite.

Frostingen är bara att veva ihop. Inez valde färg, jag spritsade och hon dekorerade.

1 kommentar:

  1. Det syns att det är Inez som valt frosting =) Ser ut som om ni har det riktigt mysigt. Kramar i massor!!!

    SvaraRadera