onsdag, januari 04, 2012

Geishakakor

Nästan rutin på helgen, men fantastiskt trevligt sällskap av Sina med sina grabbar stod närmast på schemat när vi vaknade. Och jag har ju ett Martha Stewart-komplex att lätta på så det blev ett snabbbak. Kläm ihop 5 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl florsocker, 1 dl potatismjöl, 300 g kallt smör och lite kallt vatten. Plasta in degen och ställ den kallt en stund. Klartttt! Idag valde jag att grädda kakorna halvfärdiga, tryckte dit en Geisha, och bakade klart kakorna (totalt 175 grader i 10 minuter). Mycket gott! Hungriga barn (eller kanske mer kaffesugna mammor) gjorde att bilder på skönheterna uteblev... Men ni kan ju föreställa er... Varma, mjuka, sammetslena kakor med lite lätt smält gudomligt söt liten chokladbit i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar