fredag, februari 03, 2012

Chocolate cupcakes, nutella frosting



Jag är nästan kär i vår nya köksmaskin. Det är hur lätt som helst att blanda färs till biffar eller baka vad det nu blir när andan faller på. Igår föll andan på chocolate cupcakes och lite nutellafrosting.

Inez chocolate cupcakes 
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl socker
175 g smält smör
2 dl gräddfil
1/2 tsk vaniljsocker

Nutellafrosting
100 g philadelphiaost
175 g nutella

Sätt ugnen på 175 grader. Sikta ihop mjöl, bakpulver, salt och kakao.
Vispa samman ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret, gräddfilen och vaniljsockret. Vänd försiktigt ner mjölblandningen. Fördela i muffinsformar och grädda i 15-20 minuter.

Inez är faktiskt duktig på att baka och gjorde de här nästan själv igår, därav namnet. Jag mätte upp, hon blandade, hon fyllde muffinsformarna (med lite hjälp), jag frostade och hon garnerade.




2 kommentarer:

  1. Nu tror jag allt du tänkte lite fel. 172 tsk vaniljsocker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gäller att gilla vanilj... Eller trycka ner shift-tangenten... 1/2 tsk känns mer bekant! Tack för korren :)

      Radera