fredag, december 02, 2011

Torsdag - igår alltså

De har haft drak-tema på dagis, läst böcker om drakar och bland annat pysslat ihop en stor drake som hänger i taket i den stora salen. Inez hade målat rosa och röda delar till draken, sa hon. Hon hade målat en del. En grön del. Det finns alltså andra färger än rosa! Inez visade även en klump i saltdeg som hon också pysslat ihop. Det skulle nog också vara en drake, tror jag... Men det hon var mest stolt över var de dansmoves hon visade upp till drakmusiken som spelades.  De hade bjudit in de andra avdelningarna minglat runt med juice och haft vernissage av allt de gjort. Kul!

Med anledning av denna stora vernissage dag fick hon välja vad hon ville för kläder, det brukar hon i och för sig få, men lite styrd blir hon. Det gäller att sälja in dom varmare kläderna varje morgon. Hursomhelst. Hon valde dubbla prinssesklänningar. En klänning med rosa blommor och guldglittrig tyllkjol och utanpå det ännu en lång, rosa tyllsak. Hon var så tjusig! Efter dagis drog vi iväg på en fika för att fortsätta med vardagens guldkanteri. Inez oknstaterade att julgranen som stod där var "så vacker, mamma" och hennes beundran följdes av en djup, djup suck och tindrande ögon.


Sixten tryckte i sig en hel smoothie!!!! Vansinnigt hur mycket han får i sig. Han äter nästan lika stora portioner som jag.


Vi var ensamma där så Inez fick springa runt...
...men hon var tvungen att vila mellan varven. 

Än så länge är vi i fas med adventsljuset.
Annat är det med Inez chokladkalender. Enligt den är vi i mitten på december.

På söndag ska vi göra ett nytt försök med att baka pepparkakor hos familjen Granath.
Pepparkaksmåtten väntar spänt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar